kuru fasulyenin seçimi ve raf ömrü


Kuru fasulyenin seçimi ve raf ömrü ne kadar: Tadanların içtenlikle (çokta güzel olmuş) ellerinize sağlık diyebilecekleri kuru fasulye pişirmek için, bilinmesi gerekenler vardır. Edindiğiniz bütün kuru fasulye tarifleri ile kuru fasulye pişirilir. Tarifler yemeğin tadını ve lezzetini yerine getiremezler. Bunun için yemeği hazırlayan kişinin doğru malzemeleri ölçülü ve yerinde kullanması gerekir.

Kuru fasulye yemeği yapmak için, piyasada satılan çok çeşitli kuru fasulye çeşiti var. Bunlardan en gözde olanları dermason fasulye ve şeker fasulye çeşitleridir. Dermason kuru fasulyenin piyasada iki çeşiti bulunur. Bu çeşitlerden biri iri taneli dermason fasulye diğeri ise, küçük taneli dermason fasulyedir.

Kuru fasulye satın alırken fasulyelerin aynı boyda ve aynı renkte olmalarına dikkat edilmesi gerekir. Farklı boy ve renkte olan fasulyeleri kesinlikle almayın. Farklı boy ve renkte olan fasulyeler karıştırılmış fasulyelerdir. Karışık fasulyeler aynı sürede pişmezler ve bu nedenlede fasulyeniz lezzetli olmaz.

Kuru fasulyenin raf ömrü 2 yıldır. Elinizde bulunan kuru fasulye raf ömrünü tamamlamışsa, o fasulye ile lezzetli yemek yapamazsınız. Uzun süre beklemiş fasulye hem geç pişer, hem de lezzetli olmaz. Kuru fasulye hasattan sonra ilk yıllarında çabuk pişer, sonraki zamanlarda pişme süresi uzar gider.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır