gözleme çeşitleri


Gözleme bir hamur işi çeşitidir. Mayasız veya mayalı hamur yoğrulur, uygun büyüklükte yufka açılır, iç konur ve kapatılır. Hazırlanan gözleme fırında, sac üzerinde, tavada veya yağ içerisinde pişirilir. Gözleme içerisine konulan malzemenin ismi gözleme adını alır. Örneğin; gözleme içerisine peynir konulmuşsa, gözlemenin adı peynirli gözleme olur.

Gözleme, en kolay yapılan hamur işidir. Hazır yufka kullanılarakta gözleme yapılır. Gözleme çeşitlerinden bazıları ise, domatesli gözleme, tereyağlı gözleme, kavurmalı gözleme, ıspanaklı gözleme, pırasalı gözleme, pazılı gözleme, çökelekli gözleme, sucuklu gözleme, kaşarlı gözleme, patatesli gözleme ve kıymalı gözlemedir.