evde lahmacun yapımı




Evde lahmacun da yapılır, ramazan pidesi de. Yeter ki, yapmak istediğiniz yemeğin malzemelerini ve pişirme şartlarını oluşturun. Evde lahmacun yapmanın iki zorluğu vardır. Bunlardan biri, lahmacun hamurunun gerektiği gibi yoğurulması; diğeri ise, hazırlanan lahmacunun pişirilmesidir. Bu zorluklar aşılarak resimde görünen lahmacun ev şartlarında hazırlanmıştır.

Lahmacun hamuru ve içinin hazırlanması belirli ölçüde malzemelerin kullanılmasıyla ilgilidir. Mutfak işlerine eli yatkın biri, lahmacun hamurunu yoğurur ve iç harcınıda hazırlar. Pişirilmesi ise, evde kullanılan fırınlar lahmacunu kurutur. Bunun için, fırın içerisine uygun ölçü de mermer, seramik, toprak kap veya ateş tuğlası konulursa; yaptığınız lahmacun taş fırındakine benzer güzellikte pişirilir.