yemeğe sonradan su eklemek


Yemeğe sonradan su eklemek: Yemeği pişiren bir kaç etkenden biri de, yemek tenceresine ilave edilen sudur. Tencereye konulacak su miktarı; yemekte kullanılan malzemenin cinsine ve bu malzemenin pişme süresine bağlı olarak hesap edilir. Sebze yemekleri pişerken fazla suya ihtiyaç duymaz. Çünkü, sebze pişerken bünyesinde bulunan suyun bir kısmını salar.

Kurutulmuş sebze ve taneli bakliyat türü malzemeler pişirilme sırasında fazla suya ihtiyaç duyar. Tencere kaynarken içerisinde bulunan suyun bir miktarı, yemeğin pişme süresi boyunca kaynayarak buhar olur uçar. Tencerede kalan suyun bir miktarını pişirilen yemek taneli ise, bünyesine çeker. İşte, bu su kayıpları göz önüne alınarak yemeğe ölçülü su verilir.

İyi hesap edilerek verilen su miktarı, yemeğin pişme süresince yetecek ve piştikten sonra da kendine yetecek miktarda suyu olacaktır. Bir nedenle yemeğe ilave su vermek gerekirse, kaynar su verilmelidir. Pişen yemek içerisine ve pişmiş yemek içerisine soğuk su ilavesi yapılmaz. Çünkü, soğuk su yemeğin tadını bozar. Resimde kabak yemeğine verilmiş su miktarı görünüyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır