tavuk yemekleri


Tavuk ağırlığına göre, piliç veya tavuk diye adlandırılır. Halkımızla birlikte bizlerin de ağız alışkanlığından dolayı tavuk, piliç ayrımı yapmayız. Her ikisine de tavuk der, işin içinden çıkarız. Oysaki, tavuk ve piliç'in lezzetleri ile birlikte pişme süreleri de farklıdır. Tavuk daha geç sürede pişer, piliç ise çabuk pişer.

Bir bütün tavuğu ne yapmak istediğinizi bilerek parçalara ayırdığınız vakit, sakatatları ile birlikte otuz çeşit ürün elde edersiniz. Her bir tavuk parçasının kendine özel yemeği yapılır. Bir bütün tavuk haşlanır, kızartılır ve içerisi pirinçle doldurularak dolması yapılır. Bunun dışında yemek çeşitleri arasında en fazla çeşite sahip tavuk yemekleridir.

Tavuk ürünleri, mutfaklarımızda her çeşit malzemeyle "bakliyat, hamur işleri ve sebzeler dahil" birlikte kullanılabilir. Bu yüzden yüzlerce çeşit tavuk yemeğini sayabiliriz. Ayrıca, tavuk sakatatı "taşlık, ciğer, yürek gibi" ürünleri de çeşitli yemek yapımında kullanılır.