tavuk terbiyesi



Etlerin marine edilmesi ya da terbiye edilmesinin amacı, etleri yumuşatmak ve tatlandırmak içindir. Tavuk budu, tavuk göğsü ve tavuk kanadı zaten yumuşaktır. Tavuk etlerinin terbiye edilmesi sadece lezzetlerinin artırılmasıyla ilgilidir. Tavuk etlerini terbiye etmek için kullanılan malzemeler tamamen kişinin damak zevkine bağlıdır.

Tavuk eti terbiyesinde kullanılmak için hazırlanan sos içerisine yoğurt, süt, zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, limon suyu, soğan suyu, sarımsak, karabiber, kimyon, biberiye, pul biber veya toz biber, kekik, zencefil ve zerdaçal konulabilir. Elbette, tavuk terbiye sosu hazırlanırken bu malzemeler belirli ölçü içerisinde kullanılır.

Tavuk eti terbiyesinde kullanılan sos malzemelerinde ölçüyü kaçırmamak gerekir. Özellikle bahartaların sos içerisinde fazlaca kullanımı hem etin tadını bozar, hem de et pişirilirken baharatlar ısıdan dolayı çabucak yanar ve kömür olur. Bu da etin görünümünü ve sağlığımızı bozar.