soğan nasıl kavrulur

9 May 2012


Güzel, yenilebilir ve takdir görebilir yemek yapmanın sırrı, soğanı yağ içerisinde çok iyi bir şekilde kavurmaktan geçer. Bazı et ve etli yemekler haricinde soğan, tencerede yemek yapmak için yapılan ilk işlemdir. Soğan kavurulduktan sonra diğer malzemeler tencereye ilave edilir.

Çoğu yemeklerde kullanılan soğan yemeklik doğranır. Tencere içerisine bırakılan yağ eridikten sonra soğan ilave edilir. Ocak normal ısı ayarında yanarken, soğan ara sıra karıştırılarak kavurmaya başlanır. Tencere içerisinde soğan parçacıkları titreşmeye başladıktan sonra, ocak gaz ayarı düşük konuma getirilir.

Acele etmeden ve tencerenin başından ayrılmadan, soğan beyaz rengini kaybedip tamamen saydam bir renk alıncaya kadar "karıştırılarak" kavrulur. Soğanı kavururken en önemli dikkat edilecek nokta, soğanı yakmamak ve karamelize etmemektir. İşte, soğan yağ içerisinde bu şekilde kavrulur.





2 yorum:

Tatlıbirşeyler dedi ki...

klasik mutfak acaba gözümüzün yanmaması için neler yapabiliriz?

Klasik Mutfak dedi ki...

Soğanı doğramazdan evvel buzdolabınızda iyice soğutun veya soğanı açık havada doğrayın. Ya da, mutfakta pencerenizi açın esintisinde doğrayın.

Yorum Gönder