salça nasıl kavrulur

9 May 2012


Soğan ve salça yemeğin tatlandırıcılarıdır ve yemeklerde daha çok domates salçası kullanılır. Yemek yaparken salça yerine domates kullanılabilir. Damağınız lezzet analizine yatkınsa, salçasız yapılan yemeğin tadında noksanlık olduğunu hemen farkedersiniz. Bu nedenle, yemek içerisinde domates ve salça birlikte kullanılırsa daha iyi sonuç verir.

Yemek yaparken soğan kavrulduktan sonra, tencerenin orta yerinden yer açılır ve açılan yere salça konur. Soğan kavrulurken ocak ısı ayarı zaten düşük ısıya ayarlı olduğundan, aynı ısıda salça kavrulur. Salçayı kavururken kaşıkla salça tencere tabanına yayılır ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Ardından, kavrulan salça tencere içerisinde soğan ile karıştırılır.





1 yorum:

emreyle hayat dedi ki...

Anlatımınız harika arkadaşlarıma da tavsiye edicem.takipteyim :))

Yorum Gönder