pilav yapımında malzeme miktarı


Pilav yapımında malzeme miktarı: Pirinç pilavı, bulgur pilavı, yarma pilavı, firik pilavı, şehriye pilavı, erişte pilavı ve kuskus pilavı mutfaklarımızda en fazla yapılan pilav çeşitleridir. Pilav yapımında kullanılan pirinç, bulgur, yarma, firik, şehriye, erişte ve kuskus içerisine katkı malzemeleri katılarak her birinden onlarca çeşit pilav pişirilir.

Pilavlar iki yöntemle pişirilir. Pilav yaparken malzemesi (pirinç, bulgur gibi) yağ içerisinde kavrulursa kavurma pilav, kaynayan su içerisine atılarak haşlanırsa salma pilav adını alır. Pilav hangi yöntemle yapılırsa yapılsın, pilava verilecek su miktarı bellidir. Pirinç pilavı yapımında bu ölçü 1 ölçü pirinçe 1.5 ölçü su kullanılır. Eğer pirinciniz çok kuru ise, 2 ölçü su kullanılır.

Bulgur, erişte, kuskus, şehriye gibi pilavları yaparken 1 ölçü malzemeye 2 ölçü su kullanılır. Hangi çeşit pilavı yaparsanız yapın, saydığım pilav çeşitleri 15 dakika süre de pişer. Pilav ocaktan alındıktan sonra, en az 15 dakika dinlendirildikten sonra servis edilirse daha güzel olur. Bu süreyi ne kadar uzatırsanız, pilavınız daha da lezetli olur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır