2 May 2012

on 1 comment

kuru bakliyat yemekleri


Başta kuru fasulye, nohut, kuru börülce, kuru barbunya, yeşil mercimek olmak üzere tencerede, düdüklü tencerede, güveçte ve fırında pişirilir. Kuru bakliyat çeşitlerinin tek başına yemeği yapılacaksa, etli veya etsiz yapılabilir. Kuru bakliyat ürünlerinin mutfaklarımızda onlarca çeşit yemeği yapılır.

Bütün kuru bakliyat çeşitleri yemek yapılmazdan önce, çabuk pişmesi için su içerisinde bekletilir. Tencerede yemeği yapılacak kuru bakliyat çeşitleri, yemeğinin özelliğine göre, doğrudan pişirilir ya da bir ön haşlama işlemi yapılır. Düdüklü tencerede ise, ıslanmış kuru bakliyat doğrudan pişirilir.

Yeşil mercimeğin su içerisinde bekletilmesi, diğer kuru bakliyat çeşitlerinden farklıdır. Yeşil mercimek su içerisinde çabucak ıslandığı için, doğrudan yemeği yapılır. Ayrıca yeşil mercimek su içerisinde bekletilmeden de, ön haşlaması yapılarakta kullanılabilir. Nasıl mı, mercimek dişe dokunur sertliğe ulaşıncaya kadar haşlanır ve sonra yemeği yapılır.

1 yorum:

  1. cimcik5/02/2012

    20 post atıp tutun haydi gali yap biyemkte bakalım nasıl yapıyon

    YanıtlaSil