7 May 2012

on Leave a Comment

köftelik kıyma nasıl olmalı


Yaptığım köfte neden lezzetli olmuyor diyorsanız eğer, sorunun nedenini de bulmuşsunuz demektir. Çünkü, sözleriniz sizi köfte konusunda arayışa yönlendirecektir. Bir yerlerde yediğiniz köftenin tatdı damağanıza hala varlığını sürdürüyorsa, tatdığınız köfte, muhtemelen dana döş etinden çektirilen kıymadan yapılmıştır.

Izgara köfte kıyması özeldir, herhangi bir kıyma ile köfte yapılır, ama lezzetli olmaz. Dana'nın göğüs kısmına döş denir, işte bu kısımda bulunan et köfte için en uygun ettir. Döşün orta yağlı bölümünden iki kere çektirilen kıyma ile yapılan köftenin lezzetine doyum olmaz. Kasabınızdan köftelik kıymanızı bu şekide isteyin.

Diğer bir konu ise, köfte yoğururken ekmek içini fazla koymayın. Köfte içerisine konulan köfte harcı veya bayat ekmek içi, köftenin yağ ve suyunu üzerinde bir sünger gibi tutar. Bu da köftenizin iyi pişmesine ve yumuşaklığına sebep olur. Ayrıca, köftenizi kurutmadan pişirmenin bir yolunuda bulursanız, köfteniz yeme de yanında yat olur.

0 yorum:

Yorum Gönder