düdüklü tencere evde nasıl kullanılır

Bu üçüncü tencerem yeni aldım ve kullanmaya başladım

Düdüklü tencere evde nasıl kullanılır? Düdüklü tencereler yüksek basınç altında çalışan aletlerdir. Düdüklü tencerelerin çalışma prensibi aynı olmakla birlikte, kullanımları birbirinden farklıdır. Bu nedenle her düdüklü tencerenin kendine özel kullanmım özelikleri vardır. Üretici firmalar ürünlerine ait kullanma talimatlarını (el kitapçığı olarak) ürünleriyle birlikte verirler.


Öncelikle düdüklü tencereleri kullanırken, el kitapçığında belirtilen talimatlara eksiksiz uyulması gerekir. Piyasada akıllı, zaman ayarlı düdüklü tencereler olduğu gibi, ilk üretildiğine benzer, üzerinde fazlaca değişiklik yapılmayan klasik düdüklü tencereler de çoğunluktadır.

Akılı saatli ve elektrikli düdüklü tencereleri ayrı tutarsak; açık lastik contalı, ya da gizli contalı klasik düdüklü tencerelerin kullanma talimatı birbirinden farklı olabilir. Ama, düdüklü tencerede yemek pişirme talimatları ısı kullanımında aynıdır. Düdüklü tencerede yemek yaparken (ta ki kapağını kapatıncaya kadar) normal tencere gibi kullanılır.

Düdüklüde yaptığınız yemeğin suyunu verip, kapağını kapattıktan sonra hava çıkış supabı açık bırakılır. Ocak normal ısı ayarında çalıştırılır. Ne zaman ki, düdüklünün supabından sesli olarak buhar çıkmaya başladığında supap kapatılır. Ardından tencere gerekli buhar basıncına ulaştığında, kapalı supaptan ses ve buhar (düdük sesi) çıkarmaya başladığında ocak alev ayarı en düşük seviyeye getirilir. Yani, ocak iyice kısılır.

Düdüklü tencerede hangi yemeği pişiriyorsanız, o yemeğe ait el kitapçığında verilen süre, işte ocağınızı kıstığınız zamanla başlar. Saatinize o an itibariyle bakacak ve not edeceksiniz. Süre bitiminde, düdüklü tencerenizin kitapçığında yazan talimatlara göre, düdüklü tencerenizi açacak ve yemeğinizin tadına bakacaksınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır