patates doğrama çeşitleri

Patates doğrma biçimleri
Yemek ve kızartmalarda kullanmak için patates cips doğrama çeşitini saymazsak 6 farklı doğrama çeşitiyle doğranır. Resim üzerinde görünen 1 nolu sütundaki halka doğrama, 2 nolu sütündaki yarım ay doğrama, 3 nolu sütündaki elma dilimi doğrama, 4 nolu sütundaki kalın kibrit şeklinde doğrama, 5 nolu sütundaki normal kibrit şeklinde doğrama, 6 nolu sütundaki küp şeklinde doğramadır.

Patatesin kızartılarak çerez olarak yenmesi için, en güzel doğrama şekli cipstir. Yağ içerisinde kızartıldığı vakit, bilirsiniz kıtır kıtır olur ve keyifle yenir. Ne var ki, patatesleri bıçak ile cips şeklinde doğramak mümkün değil. Patatesler özel cips rendesi ya da özel aletiyle ancak cips şeklinde doğranabilir.