et nasıl pişirilir



En fazla kullandığımız et, dana eti ve kuzu etidir. Bu etlerin çeşitli bölümlerinin kavurmasını, kızartmasını, haşlamasını ve ızgarasını yaparız. Etin kavurması, kavurma yapımına uygun et çeşitiyle yapılır. Et kuşbaşı doğranır ve tencere içerisinde kendi yağı ve suyu ile pişirilir. 1 Kg.'dan az olan etleri kavurma yapmak için, dışardan yağ ve su ilavesi gerekir.

Etin kızartması ise, yine kızartma yapmaya uygun etlerin fırında veya kızgın yağ içerisinde kızartılmasıdır. Et kemikli veya kemiksiz olarak tek başına, ya da çeşitli sebze katkılarıyle bol su içerisinde pişirilmesine de et haşlaması diyoruz. Etin ızgarası ise, ızgara yapılmaya uygun etlerin mangal veya elektrikli ızgara üzerinde pişirilmesidir.