biber doğrama şekilleri ve isimleri

Biber doğrama şekilleri ve isimleri: Taze sivri biber kullanılacağı yemeklerin özelliğine göre, üç doğrama şeklinden birine uygun olarak doğranır. Bunlardan resim 1 nolu görüntüde jülyen doğrama şekli, yani kibrit doğrama, 2 nolu görüntüde halka doğrama şekli ve 3 nolu görüntüde kuşbaşı doğrama şeklini görüyorsunuz.

Elbette sebzelerin doğrama şekli, sözünü ettiğim kuru soğan, domates ve sivri biber için anlattıklarımla sınırlı değildir. Anlatılanlar yemek tariflerimde sözünü edeceğim temel doğrama biçimleridir. Burada dikkat edilecek ayrıntı, tariflerimde doğrama şekillerini bu tanımlarla ifade edeceğimdir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır